19 Δεκ 2011

Οι πιο όμορφες παραλίες του κόσμου

Το National Geographic ανακοίνωσε τη λίστα με τις 10 ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Ίσως όλες αυτές οι ώρες που έχουν περάσει ανάμεσα σε τίγρεις και λιοντάρια να τους έχει επηρεάσει λιγουλάκι. Ίσως πάλι ο αριθμός 10 τους βγήκε τελικά λίγο μεγαλύτερος απ’ όσο θα ήθελαν, αφού μερικές από τις επιλογές τους υπήρξαν κάπως ελαστικές (βλ. Χάμπτονς, Ναντάκετ). Και δεν το λέμε αυτό επειδή καμία από τις παρακάτω παραλίες δεν βρέχεται από ελληνική θάλασσα.

1. Ανς Σουρς ντ’ Αρζάν στις Σεϋχέλλες, όπου νοητά σίγουρα έχετε ταξιδέψει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, αφού αυτή είναι η παραλία που έχει φωτογραφηθεί πιο πολύ στον κόσμο. Όταν πάτε λοιπόν, μη ξεχάσετε να ποζάρετε, ποτέ δε ξέρεις.

2. Μαλδίβες στον Ινδικό ωκεανό, όπου μπορείς να κολυμπήσεις μαζί με κάθε λογής τροπικά ψάρια και να κοιμηθείς σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων. Καθόλου άσχημα.

3. Μπόρα Μπόρα στην Ταϊτή, με τα υπέροχα 29 χιλιόμετρα λαμπερής άμμου τους. Καλοκαίρι, όσο πιο μακριά μπορεί να δει το μάτι σας.

4. Χάμπτονς στη Νέα Υόρκη, με την άθικτη ακτογραμμή τους. Μεροληπτική μάλλον επιλογή. Στην Ελλάδα έχουμε καλύτερες παραλίες.

5. Λανικάι στη Χαβάη, με την πιο χαρακτηριστική παραλία της περιοχής, γνωστή γιατί έχει σε αφθονία όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς Χαβάη: χρυσαφένια άμμο, τροπικά φυτά, υφάλους με κοράλλια και φυσικά λαμπερό ήλιο. Ολόκληρο το πακέτο δηλαδή.

6. Ναντάκετ στη Μασαχουσέτη, με τα καταγάλανα νερά που το βράδυ χορεύει επάνω τους το φως του φεγγαριού. Μία ίσως πιο μελαγχολική παραλία. Κι αυτή μια μεροληπτική επιλογή, σε σύγκριση με ελληνικές παραλίες.

7. Νησιά Φρέιζερ στην Αυστραλία, μια παραλία κυκλωμένη από ανέγγιχτα δάση με δένδρα ηλικίας μιας χιλιετηρίδας.

8. Σέιντ Μπαρτς στην Καραϊβική, με την τέλεια μίξη γαλλικού chic και νησιώτικης χαλάρωσης. Για να αισθάνεστε λες και ο Αλέν Ντελόν κάθεται στη διπλανή ξαπλώστρα.

9. Λανκάουι στη Μαλαισία, το πρώην πειρατικό καταφύγιο και νυν παραμυθένιο καταφύγιο. Δεν είναι τυχαίο που το όνομα σημαίνει «η γη που κανείς ονειρεύεται».

10. Κόλπος Καούναοα στη Χαβάη, με τους φοίνικες και τα τροπικά φυτά του να ξεπηδούν από τη λευκή της άμμο. Κάτι σαν το «Γαλάζια Λίμνη» αλλά κοντά στον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: