20 Δεκ 2011

Τα πιο διάσημα μέρη του κόσμου για ερωτευμένους

Αν τριαντάφυλλα, σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς ή ρομαντικά δείπνα στο ημίφως των κεριών, σας φαίνονται τραγικά παρακμασμένα, ανακαλύψαμε κάποια μέρη στον κόσμο που θα σας κάνουν να παρακαλάτε για ένα ταξίδι με υπερβολική δόση ρομαντισμού. Το σπίτι που έμενε η Ιουλιέτα, η παραλία που στρώθηκε με χρυσή άμμο από την Αίγυπτο για να βαδίζει πάνω της η Κλεοπάτρα, το φυσικό σκηνικό του «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» και κάμποσα ακόμα μέρη με «μαγικές» ιδιότητες που υπόσχονται αιώνια αγάπη και ευτυχία σε όποιον τα επισκεφτεί.

Το σπίτι της Ιουλιέτας, Βερόνα στην Ιταλία
Αν είστε ερωτευμένοι, ένας είναι ο προορισμός σας: Η πόλη όπου γεννήθηκε ένα ζευγάρι κακότυχων εραστών, όταν η Ιουλιέτα ερωτεύτηκε τον εχθρό της οικογένειας της Ρωμαίο. Το λεγόμενο σπίτι της Ιουλιέτας (Casa di Giulietta) βρίσκεται στην οδό Via Cappello, στο νούμερο 23, και στους τοίχους του είναι γραμμένα με στυλό, μαρκαδόρο, σπρέι, ακόμα και σε post-it χιλιάδες ονόματα. Φαντάζεστε να δείτε και το δικό σας όνομα γραμμένο ήδη κάπου ανάμεσα σε τόσα άλλα; Επίσης, έξω από το σπίτι υπάρχει ένα άγαλμα της Ιουλιέτας.

Stourhead Landscape Garden, Wiltshire στην Αγγλία
Οι λόφοι που μοιάζουν σα να έχουν βγει από μυθιστόρημα, το άψογο γρασίδι, τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά που κυλούν κάτω από τη γραφική πέτρινη γέφυρα και ο ναός του Απόλλωνα κάνουν το Stourhead Landscape Garden την τέλεια τοποθεσία για κάθε θαυμαστή της Τζέιν Όστιν. Αμέτρητα αγγλικά δράματα εποχής έχουν γυριστεί εκεί, όπως «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη», το 2005. Το μέρος ζωντανεύει μνήμες άλλων εποχών, με Άγγλους λόρδους και κυρίες της υψηλής κοινωνίας με εντυπωσιακά καπέλα και ομπρελίνα. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες της περιοχής είναι πιστά στο πνεύμα εκείνης της εποχής. Άλλος ένας ιδανικός λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Αγγλία.

Παραλία της Κλεοπάτρας, Sedir στην Τουρκία
Μια μαγευτική τοποθεσία με χρυσή άμμο που συνήθως αντικρίζεις στην Αίγυπτο. Η ιστορία που έχει συνδεθεί με αυτήν την παραλία έχει ως εξής: Ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα συναντιόντουσαν συχνά πυκνά εκεί, και επειδή η Κλεοπάτρα δεν ήθελε να πατήσει άλλη άμμο εκτός της αιγυπτιακής είχε διατάξει πολλά καράβια να μεταφέρουν άμμο από τη χώρα της και να την απλώσουν στην παραλία. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να ακουμπούν την άμμο λόγω της σπανιότητας της, αλλά το χρυσαφένιο της χρώμα μαζί με τα υπέροχα νερά του Αιγαίου και τη σκέψη ότι κολυμπάς στο ίδιο μέρος με μία βασίλισσα και έναν αυτοκράτορα κάνουν το μέρος κάτι παραπάνω από ειδυλλιακό. Το νησί Sedir είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα από τον κόλπο του Gelibolu.

Σοκάκι του φιλιού, Guanajuato στο Μεξικό
Υπάρχουν πάρα πολλά σοκάκια στην πόλη του Guanajuato, όμως το πιο γνωστό είναι το Callejón del Beso (σοκάκι του φιλιού). Εκεί πριν από πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πλούσιος αριστοκράτης δολοφόνησε την κόρη του μαζί με τον πάμπτωχο εραστή της όταν τους έπιασε να φιλιούνται. Τα παιδιά της περιοχής διηγούνται (και μερικά μάλιστα απαγγέλλουν) την ιστορία με χαρισματικό τρόπο σε πολλές γλώσσες, ενώ παροτρύνουν τα ζευγάρια να φιληθούν στο τρίτο σκαλοπάτι της σκάλας που οδηγεί στο μπαλκόνι της κοπέλας. Με αυτήν τη πράξη πιστεύεται ότι το ζευγάρι μπορεί να αποφύγει την κακή τύχη.

Όρος Huang Shan στην Κίνα
Όλη την ημέρα πλήθη ανθρώπων σκαρφαλώνουν το βουνό του Huang Shan για να βρουν το φράχτη όπου ζευγάρια κρεμάνε λουκέτα με χαραγμένα τα αρχικά τους. Η παράδοση λέει ότι ο έρωτας όσων φτάσουν στην κορυφή μαζί με το άλλο τους μισό δε θα σβήσει ποτέ. Το αν αληθεύει ή όχι είναι ασήμαντο, αφού το ειδυλλιακό τοπίο με τα σύννεφα στον ουρανό κι η αίσθηση του έρωτα να αιωρείται στην ατμόσφαιρα είναι αυτά που θα θυμάστε.

Διαδρομή με το τρένο Catania - Messina στη Σικελία
Το ηφαίστειο Etna είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος αστέρας της μαγευτικής αυτής διαδρομής του ξακουστού τρένου Littorina. Το χιόνι που διακρίνεται στην κορυφή του, ο καθαρός μεσογειακός ουρανός και οι ηλιόλουστοι ελαιώνες συνθέτουν μία πλήρως σουρεαλιστική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή εικόνα. Εκεί ο κύκλωπας Πολύφημος τρομοκρατούσε τα διερχόμενα καράβια για πολλά χρόνια, ώσπου ερωτεύτηκε τη θαλάσσια νύμφη Γαλάτεια. Στο τέλος της διαδρομής οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το αρχαίο ελληνικό αμφιθέατρο, να εξερευνήσουν τις «ακτές του κύκλωπα» ή να πάνε προς τα ενδότερα για πεζοπορία στο ίδιο το ηφαίστειο Etna.

Λίμνες Sete Cidades, Sao Miguel στις Αζόρες
Οι Sete Cidades είναι δύο λίμνες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη και ενώ η μία έχει γαλάζιο χρώμα η άλλη μοιάζει να είναι πράσινη. Επιστημονικά το φαινόμενο δημιουργείται από το πρίσμα των αντανακλάσεων του ηλιακού φωτός στο νερό. Ο θρύλος όμως γύρω από την περιοχή είναι πιο ρομαντικός. Μιλά για την όμορφη γαλανομάτα πριγκιπέσσα που ερωτεύτηκε τα όμορφα πράσινα μάτια ενός βοσκού που κατοικούσε στην περιοχή. Ο βασιλιάς και πατέρας της όμως, είχε άλλα σχέδια για την κόρη του και ανάγκασε τους ερωτευμένους να χωρίσουν. Την ώρα του τελικού αποχωρισμού και οι δύο έκλαψαν με τόση οδύνη που δύο λίμνες σχηματίστηκαν από τα δάκρυα τους, η μία γαλάζια και η άλλη πράσινη, σύμφωνα με το χρώμα των ματιών τους. Από το σημείο Βλίστα ντο Ρέι στο νησί του Sao Miguel, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και στις δυο λίμνες ταυτόχρονα.

Κρατήρας Kawah Putih, Ιάβα στην Ινδονησία
Περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη Μπάντουνγκ, ανάμεσα σε πανέμορφες φυτείες τσαγιού και φράουλας, βρίσκεται το όρος Patuha. Όσοι φτάνουν εκεί φορούν ένα μαντήλι στο στόμα τους και προχωρούν στη λίμνη του κρατήρα Kawah Putih. Η λίμνη Kawah Putih είναι ένα εντυπωσιακότατο αξιοθέατο της περιοχής, αφού βρίσκεται επάνω στον κρατήρα του ηφαιστείου και πότε τα νερά της έχουν λευκό χρώμα (άλλωστε το όνομά του σημαίνει λευκός κρατήρας), πότε ένα υπέροχο σιέλ. Όταν η αναπνοή αρχίζει να γίνεται πρόβλημα υποχωρήστε στο πυκνό δάσος κοντά στην λίμνη Patengan για καθαρό αέρα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα πικ-νικ και μια βαρκάδα στα καθαρά νερά της λίμνης.

Ηφαίστειο Vatuvulu στα νησιά Φίτζι
Οι κάτοικοι του νησιού Wayasewa λένε ότι πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια τρεις παρθένες και τρεις πολεμιστές προκειμένου να εξευμενίσουν το ηφαίστειο Vatuvulu σφιχταγκαλιάστηκαν και έπεσαν μέσα στον κρατήρα του. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η ιστορία ισχύει και αν αυτός είναι ο λόγος που το ηφαίστειο δεν αποτελεί πλέον απειλή για την περιοχή. Το σίγουρο είναι πως το Vatuvulu είναι ανενεργό εδώ και δύο χιλιετηρίδες και ότι πολλά ζευγάρια επηρεασμένα από την ιστορία αυτή το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Για να φτάσει κανείς μεσολαβούν δύο ώρες ανηφόρα με τα πόδια. Η θέα όμως από την κορυφή είναι η τέλεια ανταμοιβή, αφού η θάλασσα και η σειρά από νησιά/κουκίδες απλώνονται μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: